Har gjort lite tester för att se hur Kodzon reagerar på bett kontra att köra bettlöst med Side pull.
Kan konstatera att bettlöst vinner utan tvekan. Med bett blir han stel, lyssnar inte på hjälper och allmänt svårhanterlig. Med bettlöst blir han precis tvärtom; han blir lyhörd, lösgjord och lätthanterlig.

Idag red vi utan bett (med side pull) och det gick skitbra! Efter att ha värmt upp i skritt i ungefär 20 minuter började vi träna ordentligt och gå i volter och få honom att flytta sig för skänkeln. Eftersom han är oerhört känslig för skänklar så ville han gärna gå över i trav/galopp men då var det bara att hålla in honom och få honom att slappna av och fortsätta i skritt. Efter några volter började det gå helt ok. Sen att jag har jätteproblem att få honom i en cirkel och inte ovaler är en annan sak. Det är mitt problem, inte hans.

Sen körde vi några varv på fyrkantsspåret och i varje hörn gjorde vi en volt. Det gick riktigt bra.
Ett par varv in i övningen kom han äntligen in i rätt form och började skjuta upp ryggen och in med nosen. Gjorde att jag helt plötsligt fick sitta och luta mig framåt för att få rätt balans men det är också nåt jag måste jobba med. Inget som Kodzon ska lastas för.

Ikväll ska jag njuta av ett träningspass som gick så j**la bra och ta ett glas vin…

Hörs!
//Kapten Paddock