Har sen en tid tillbaka insett att jag väger onödigt mycket för Kodzon att bära upp. Jag har i och för sig ridit väldigt lite sen i somras och mestadels ”bara” tagit skritturer under hösten och vintern. Men, för att komma igång inför sommaren så har vi här hemma börjat tänka på vikten och framförallt att göra nåt åt den.

Vi påbörjade nån form av diet, eller diet är kanske fel ord det är mer en förändring av livsstil, för några veckor sen och kommer köra på under våren och sommaren med ett mål om att landa på en betydligt sundare vikt. Både för oss och hästarna. Än så länge har vi mest tänkt på vad vi äter; färre kolhydrater och, mest av allt, mindre småätande och fikande. Det har faktiskt hjälpt en hel del. Första veckan gick jag back (alltså ner) 2 kilo. Helt sjukt. Det var rätt mentalt påfrestande eftersom det var en stor omställning att låta bli den där extra mackan och den där goda bullen, men det gick bra. Värst av allt var nog den mer eller mindre konstanta huvudvärken.

I samma veva har vi börjat dra ner på sockerkonsumtionen, mest i kaffe och te och det har också gått över förväntan.
Det smakade ju inte särskilt gott först, men efter någon dag så började man ifrågasätta varför i helvete man haft så mycket socker i från första början. Helt onödigt.

Nu är det bara att hålla i och kämpa på så ska vi nog hitta målvikten så småningom.

/Kapten Paddock

PS: Har upptäckt att både Finncrisp och Keso med apelsin är sjukt gott. Framförallt Finncrisp. Jävla gott!