Jaha.. då var ridlektionsterminen över, eller ja, det var den redan förra veckan. Avslutningslektionen var rätt häftig. Det var hoppning för hela slanten. Jag hade Hervar, islänningen med det stora hjärtat. Han hoppade jättebra, jag hoppade lite sämre men som tur var hade Hervar koll.

Avslutningen på avslutningen var en bana med inte mindre än 7 (sju!!) hinder. Både oxrar, räck och kryss.

Typ nåt sånt här:

hinderbana

Jag hade fullt sjå med att komma ihåg banan, men när jag väl skulle rida den så var det ganska logiskt vilken följd det skulle vara.

Det slutade hur som helst med att jag och Hervar klarade banan utan att riva ett enda hinder, och utan att han vägrade, eller väjde över huvud taget. Felfritt, kan man säga. Hur jäkla skönt som helst. Det hade jag inte trott när terminen började. Skitkul!

Nu ser jag fram emot nästa termin.

Jag hade tänkt att jag skulle börja rida med Kodzon på lektionerna men jag får nog tänka om.
Vi gjorde ett test i måndags (efter att ha fått en privatlektion i födelsedagspresent av fru och barn) med Kodzon i ridhuset och det gick inte alls som jag hade trott. Han ville inte alls trava när jag ville det. Det blev galopp mer eller mindre hela tiden. Ett tag höll jag på att tappa kontrollen helt men det ordnade upp sig och efter att ha känt mig mer eller mindre uppgiven så fick vi till slut lite ordning på traven och efter en halv lektion gav vi oss. Man ska sluta när man är på topp. Vi kör en till halvlektion efter nyår och provar igen.

Tills vi ses igen!

//Kapten Paddock