Ok, så här är det. Jag har en häst. Jag har haft min häst i ganska precis ett år. Mitt problem är att jag inte kan rida. Jag kan en del i teorin, men i praktiken är det rätt kört. En gång i tiden kunde jag rida hjälpligt, men det hjälper ju inte nu. Tyvärr. Så för att komma till rätta med det ska jag börja rida på den lokala ridklubben (i grannbyn). Nu har dom sommaruppehåll tills i augusti så jag får ge mig till tåls ett tag till. Inga jätteproblem eftersom hästarna ska iväg på bete nu till helgen.

Det i sig kommer bli en stor omställning tror jag. Vi har ju haft jobb med hästarna varje morgon, dag och kväll sen ett år tillbaka. Räknar man med tiden sen vi skaffade första hästen kan vi lägga på ytterligare ett halvår. Men då stod han uppstallad i ett annat stall och då slapp vi utsläpp på morgnarna i alla fall.

Nu kommer det bli jäkligt tomt här hemma på gården. Inga hästar som ska skötas och inga stallsysslor som ska utföras. Vad ska vi göra nu då? Nåja, det finns ju en hel gård att ta hand om så sysslolösa lär vi inte vara 🙂

Idag hade vi besök av veterinären som kollade igenom tänderna inför betet och det var tur det, bägge hästarna hade låsningar som behövde slipas ner. Nu är allt fixat inför betet; tänderna kollade och korrigerade, hästarna har blivit avmaskade, fått skorna avtagna och deras humör är på topp. Återkommer imorrn med en rapport från betessläppet.

Trötta killar!

Trötta killar!

Ska bli spännande.

Hojt!

/Micke