Ett tag sen det hände nåt på bloggen. En liten recap av vad som hänt på sistone.

Förrförra veckan var jag och tränade ridning igen. Hoppning minsann.

Det var en sån där skitkul träning. Jag hade bett om att få rida Prinsen och så blev det. Han var jäkligt på, mycket bättre än de dagar han sätter sig på tvären och bara masar runt i slashastempo och man får skänkla tills ljumskarna känns som om de ska lämna jordelivet och låren ramla av.
Vi började passet med att hela gruppen tog ridborgarmärket(!)
För er som inte känner till det så är det ett sätt för ridklubbarna att tjäna lite extra pengar samtidigt som vi som är ridskoleelever får visa att vi faktiskt kan rida. Programmet vi red var det långa programmet:
Rid ett halvt varv i skritt. Vänd över ridbanan i skritt och byt varv. Ett halvt varv i skritt.

Börja trava. Trava två varv, omväxlande nedstittning och lättridning. Vänd över ridbanan i trav och byt varv. Rid två varv i trav omväxlande nedsittning och lättridning.

Fatta galopp, rid två varv i galopp. Vänd över ridbanan i galopp eller trav. Byt varv, fatta ny galopp och rid två varv i galopp.

När det väl var klart var vi rejält uppvärmda och gick på hoppningen.

Vi började lite lätt med att trava över en bom, en cavalletti, en bom och en oxer (?) sen vidare runt en cavalletti. Första vändan åt vänster och andra vändan åt höger.

Sen körde vi samma fast fattade galopp efter sista cavallettin. När vi gjort det åt båda hållen gick vi över på att rida nedanstående bana (om jag kommer ihåg den rätt) där vi red förs över en bom, sen en cavalletti, en bom och en oxer sen över en oxer, ner och vända, snedda över mot och över en oxer ner mot en cavalletti och sen in på en volt över ytterligare två cavallettis och sen var det klart. Detta gjorde vi åt bägge hållen och det var galopp som gällde efter hinder 4. Jäkligt kul! Fler borde rida!

hoppbana2

 

Förra veckan var det uteritt för första gången (på ridskolan) och det var också jäkligt kul.
Sjukt fin utsikt på vägen ner från ridskolan mot byn. Milsvid utsikt. Vackert. Tråkigt nog fick jag inte med mig nån mobil, så nån bild blev det inte.

Vi red runt i småbyarna och skogarna runt Bjursås och sen gav vi oss uppför berget mot ridskolan igen. En oerhört trevlig och lagom tur. Gav mersmak för uteritter faktiskt. Jag har varit lite skeptisk eftersom jag har flugit i backen bägge gånger jag försökt ge mig ut med Kodzon. Men den här gången kändes det som att man fick blodad tand. Nån dag efter uteritten lyckades jag få med mig Monica på idén att ge sig ut med våra pållar, men efter att vi burit ner all utrustning till stallet och hämtat, och ryktat, hästar såg vi att Blue hade en sko som satt på trekvart och det hela slutade med att vi fick ta loss skon helt och ge upp idén att komma iväg ut och istället ringa Karin för att boka tid för få tillbaka skon på hästen.

Senare samma vecka kom hon ut och slog på skon men då var det så mycket annat så uteritter fick vänta.

 

I måndags var det dressyrträning på ridklubben och det blev Prinsen som fick äran att kampera med mig i 40 minuter. Det var halvhaltsträning på schemat. För kvällen var det halvhalter i galopp som gällde. Jag var helt slut efter passet och dagarna efter var det träningsvärk som vanligt.

Prinsen

Idag var Karin hit igen och skodde hästarna så nu har dom sommarskorna på. Nu ska det väl jävlar i mig bli uteritt snart?! Vi bestämde att Karin skulle komma förbi om nån helg med Harry så att vi kunde rida ut tillsammans. Det ser vi fram emot. Både jag och frubullen och säkert Kodzon och Blue också.

Hörs!

//Kapten Paddock